2011/10/26

Autóverseny

Tegnap délután végre kipattant a fejemből egy kreatív szikra. Aztán ahogyan lenni szokott:  követte a lavina. Éppen borcímkét terveztem, amikor összeállt a monitoron egy kép, aminek ugyan semmi köze nem volt a borhoz, viszont az eddig csak elméletben létező autóversenyes játék képi világát egy pillanat alatt sínre tette. Amióta meg volt a játék alapötlete, az itthon létező összes autós könyvet és művészeti albumot végig néztem a témakörben, de az inspiráció váratott magára. Csak annyi történt, hogy az ihlet hajkurászása közben perfekt lettem a korabeli autók technikai részleteit illetően. A tető és a szélvédő tökéletes hiányát is elegánsnak találtam, de a Lalique kristály szitakötő a hűtőrácson ülve teljesen elkápráztatott! Élénken el tudtam képzelni, hogy azt bámulom az iskola felé araszolva a hajnali dugóban. (az én esetemben nyilván naponta cserélni kéne) Az ilyen és hasonló érdekességekből bölcsen arra a következtettem, hogy abban a kalandos időszakban kizárólag gazdag, elszánt és életunt hősök élhettek, akik nagyon nem praktikus, ámde életveszélyes gépekkel villogtak... majd egészen extrém körülmények közt hajtották darabokra őket. Kalandos... A kor, az életérzés és a téma ezzel tehát meg is volt. Eddig jutottunk a tervezéssel estére:


Címe még nincs.2011/10/18

Kész!

Mától kapható új játékunk: a Ki vagyok én meseországban?
Sok életerő pontomba került, de azt hiszem megérte.Itt azért nem állunk meg, hamarosan a Szörnyű hétköznapok következnek. :-)

2011/10/12

Magyar Társasjátékdíj

Tegnap egy rohanós, túlpörgetett munkanapot - amikor már csak arra tudtunk gondolni, hogy oadérünk-e a sokadik helyszínre, ahol aznap jelenésünk volt, szállítás, megbeszélés, anyagbeszerzés ügyében - kényszerpihenő szakított félbe. Valószínűtlennek tűnt, hogy adott időn belül le tudunk lassulni és felfogni az eseményeket, de végül több mint jól sikerült.
Ez az esemény a nap felénél a Magyar Társasjátékos Egyesület által szervezett díjátadó volt, amelynek barátságos és közvetlen hangulata új energiával töltött fel minket. A hivatalos elnevezés olyan nyitott és pozitív embereket takart,  akikkel már első találkozásunkkor megtaláltuk a közös hangot. Új ismeretségek köttettek, és végre arcok kerültek a már ismert játékok mögé. Az csak hab volt a tortán, hogy különdíjjal távoztunk a helyszínről. Nagyon megható volt az elismerés. Valahogy utána már nem voltak annyira nyomasztóak a mindennapi teendők...

Ha valaki jobban el szeretne merülni az igényes társasjátékok világában, ezeket a linkeket ajánlom: tarsasjatekos.hu, tabulamagazin.hu, jatekdij.hu

2011/10/07

helyzetjelentés

Végre megérkezett minden hozzávaló a játékokhoz. Már "csak" össze kell raknunk őket... Néhány pillanatkép a jelenlegi helyzetről: