2012/01/30

Bűbáj


Régóta szeretnék egy főzős játékot tervezni. Akkor most:....
Az alapja meg is van, szerintem isteni lesz, igazi csajos, intrikás sztori. A múltkori mélypont után íme a másik véglet: cukorszirupos ragacs kizárólag nyalóka színekben. Nyilván nem lesz az apukák kedvence, de a csajok biztosan élvezni fogják!
Az alapsztori a következő: Királylányok bájitalt kotyvasztanak. Tudjátok, az akkor kell, amikor kudarcot vall a csábos külső, az elbűvölő személyiség egy királyfi meghódításánál. Ilyen esetekben bizony mágiával kell meggyőzni a vonakodó alanyt, akinek most tekintsünk el a személyiségi jogaitól. A bonyodalom pedig:
a (király)lányok együtt főzik a varázsitalokat és azon dolgoznak, hogy a tökéletes bájital megalkotása közben elrontsák másokét. Mert az úgy az igazi... Persze csak ha sikerül. :-)
Tollal firkáltam egy vázlatot a hétvégén. Oké, nem lett valami szép,
de a célnak megfelelt: egyelőre csak az elméletünk beigazolásához kellett. Szerintem pörgős, vagány játék lett és ezzel a grafikával is szépen beváltotta a reményeinket. A megfestése élesben keményebb dió. A jelenlegi látvány szerint olyan hozzávalók nem fognak szerepelni a varázsitalokban, amiket eredetileg terveztem...úgymint: csiganyál és gilisztalekvár. Marad a szalonképes és hercegnői budoárba illő receptúra.


2012/01/27

Mélypont

Íme egy borúsabb hangulat a hétköznapok darálójának legaljáról: Nem akartam ilyen jellegű bejegyzést tenni, de azt érzem, hogy az eddigi pozitív, helyenként rózsaszínbe forduló bejegyzések csak az egyik oldalát mutatják meg a Marbushkának. Nem akartam sorolni a kudarcélményeket, sérelmeket, mert egyik sem éri meg még azt sem, hogy leírjam. Anekdotázni  pedig arról, hogy mennyit dolgozunk, hülyeség lenne, hiszen mi vállaltuk....vagy panaszkodni a képességeinket meghaladó dolgok miatt, amiket meg kell tennünk: olyasmiket is, amikhez eddig egy fikarcnyit sem értettünk csak azért, hogy a gépezet működhessen. --- Most azért csaptam bele mégis a nyafogásba, mert besokalltam. Remélem az a tény, hogy nekünk sem megy könnyen, erőt ad azoknak akik szintén árral szemben úsznak. Nem kéne kiborulnom, mert törvényszerű, hogy mindenki aki megpróbál létrehozni valamit az az értetlenség és tudálékosság falába ütközik. Mintha az a tény, hogy megalkottál valamit egyben felszólítás lenne a bírálatra. Senki sem hagyna ki egy ilyen helyzetet és  senki sem várja meg, hogy elhangozzon a kérdés: "- Te mit gondolsz?" Ami a legjobb: ki-ki a saját temperamentuma szerint kritizál, önnön fontosságának tudatában. A negatív kritikában egyébként mi magyarok kimagaslóak vagyunk. Lehet bármi bármennyire jó, az nem elég jó. Mi itt egy hegyet építettünk fel, csak amíg a köveket rakosgattuk döbbenten láttuk, hogy néhányan már másznak is fel rajta, és odafentről összegzik a benyomásaikat. 
Ennek köszönhető az is, hogy már korábban levettem a kommenteket a blogról. Ez az opció olyan provokatív, hogy akkor is kényszert érez az ember, hogy hozzászóljon egy témához (különösen névtelenül), ha eredetileg nem is szándékozott véleményt alkotni. Ebből a blogból és persze a Marbushkából nyerjük a pozitív energiáinkat az amúgy lepra világban. Ami igen, nekünk is az...csak éppen nem akarjuk tudomásul venni.

Ennyit tehát a tegnapi feltöltődésről.

2012/01/26

Feltöltődés

Oszlik már a teagőz és kezd nőni körülöttünk a feszültség. Mindannyian a betegség miatt befékezett energiáinktól robbanunk. Úgy érzem ideje egy kis kreatív lendületet szerezni.... Ezekkel a szuper könyvekkel most visszavonulok néhány órára, hátha megtörténik a csoda. 

Mosonyi Aliz Magyarmesék könyve fantasztikus! Olyan dolgokon tudok nevetni, amiken igazából sírnom kéne. Nameg a grafika is pazar!

Van még valami:
egy rövid kis mozi esôs, szeles napokra: aniboom animation: angst

Jó szórakozást!

2012/01/23

nyuszi-sztori

Első vásárlónk nyúl ügyben ma Bojka volt. Nagyon elégedett lehet, mert alanyi jogon jutott már neki néhány példány, de elhagyva a betegágyat mégis ringbe szállt egy újabb darabért. Felháborodván elutasító válaszunkon, hogy márpedig több nyúl nem képezheti a tulajdonát, először könyörgőre fogta ("milyen szülő az olyan aki egy beteg gyerektől megtagadja a boldogságot?!"), majd a kudarcot látva kihúzta magát és nyersen megkérdezte: - Mennyiért adjátok?  - Négynyolcért! -hangzott a válasz (azt hittem ettôl lefagy szegény gyerek, merthogy csak huszonvalahánynál tartanak az iskolában, megaztán a "négynyolcnak" nincs sok értelme...) de azért feltalálta magát: -...és nekem? :-)))) ezen annyira röhögtünk, hogy jelentős árleszállítással adtuk át a nyulat az alkudozósnak, aki büszkén cipelte az ágyba  zsákmányát. Állati jól néznek ki együtt a szürke jószággal, mert Bojka ruhatárában is ez a domináns szín. Lefotóznám és feltölteném ide, de sajnos romokban van még a művésznő. A hangja elég dizőzös de szerencsére egyre többet hallatja. :-)


2012/01/22

Bojka beteg. A hangját sem hallani. Máskor minden lélegzetvételnyi szünetünket kihasználja és beszúr a "felnőttes" beszélgetéseinkbe egy-egy mondatot. Rosszabb esetben egy egész novellát. Most nem. Csend van. Gondoltam felvidítom és előhalászom a nyári emlékeket, amik sorra potyognak ki a könyvekből: préselt leveleket, virágokat,...lepkéket. Aztán, hogy elüssük az ágyban heverészéssel töltött időt, megbíztam, hogy keresse ki a növény és állat határozókból a számára beazonosítható darabokat. Ha fel is olvassa a nevét akkor én leírom a felkasírozott cucc mellé. Az üzlet az üzlet... :-) Ezzel el is ment a délután, és sikerült felvillanyozni egy kicsit Bojkát. A lelkesedése rám is átragadt, így sejthető, hogy mi lesz ebből...

2012/01/20

helló nyuszik!

Most vettem át a futártól ezeket a gyönyörűséges nyuszikat és nem tudtam megállni, hogy ne kezdjek el azonnal dicsekedni velük. :-) Belya ismét nagyot alkotott! Hihetetlen finomsággal, szeretettel és humorral készíti el ezeket a gyönyörű babákat. Ők lesznek egy ideig a cicusok helyett. Mondjuk Húsvétig... Hétvégén lefotózom őket, kitalálom az új csomagolást hozzájuk
és hétfőtől... khm...na jó, legkésőbb keddtől kaphatóak lesznek.
Tavaly öltöztetős nyulunk volt...emlékeztek?


2012/01/13

+

A "ki vagyok én?" játékhoz jár egy kiegészítés: a mesék listája, amikben a főhősök előfordulnak. Persze nem csak egy megoldás létezik, gondolom mindenkinek van még hozzá ötlete, hogy melyik figura melyik mesékben szerepelhet még. Ilyen például a Szőke Herceg, a boszorkány, sárkány stb... Egy mesét nem találtam meg, mert már elég régóta fejből mesélem: A Rák figurájához a Hold új ruhája című történetet... ha időközben előkerülne a könyv, frissítem az oldalt. Kellemes böngészést!

2012.07.10. - A mese meg van, a Gőgös Gúnárban bújkált... a pdf alapját viszont nem találom, így nem tudom frissíteni. :-(


2012/01/10

Marbushka katalógus

Már nagyon vártam, hogy elkészüljön! Minden fontos adat benne van a játékokról, így megkönnyíti a munkánkat. De csak úgy lapozgatni is jó! Azóta nem tudom letenni, hogy kibontottam a csomagot. :-)
Az ünnepi nyitóoldalt levettük a webről és helyette egy új született. ...valahogy ez most barátságosabb.