2012/04/26

Egy másik szinező


Minden logikus érvem ellenére a házunk új lakója a "create your own topmodel"  sikertermék. Nem tudom meg van-e a fejetekben a képi világa, de egy kis ízelítőt tudok adni belôle: kistányérszemű, bamba arcú, felnőtt nőnek maszkírozott kiscsajok virítanak benne oldalszámra. Hozzájuk képest Barbie legvadabb formációja is visszafogott, természetes szépség. Ez a cucc egy spirálfűzött szinező/ruhatervező füzet, amiben a legfelháborítóbb (a külalakján kívül), hogy kb. hat darab színes oldal van benne, a többi száz fekete-fehér körvonalakat vonultat fel. Az előállítási költsége kb. 200Ft lehet, a bolti ára 2100. Ami leverte nálam a biztosítékot, az ennek a kiskutyás verziója volt: ötletelés arra vonatkozóan, hogy hogyan díszítsük fel a törpe kutyusokat koronával, bőrdzsekivel, stb. ha esetleg nem lenne elég nekik az a gyötrelem, hogy egy pláza cica táskájába zárva, kiegészítőként kell létezniük. Ebben az esetben szerencsére Bojka is érezte, hogy ez viccnek is rossz. Persze a topmodelles projektet sem voltunk hajlandóak anyagilag megtámogatni, de a lányom a zsebpénzéből finanszírozta. Bukta. Csak remélni tudom, hogy ez is átutazóban lesz nálunk mint a butánál is undokabb Csingiling. Visszatérve a szinezőre: elég durva a vizuális párhuzam  a Család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) című moziban felvonultatott kislányszépségekkel. Azzal a különbséggel, hogy a mozi nagyon jó. Ha még nem láttátok, ne hagyjátok ki! (Szigorúan felnőtt mozi.)
A mi szinezőnk készül...a borítóról még nem született döntés. Lefagytam.

2012/04/24

döntés

De nehéz ez... szerintem a vakondos a legjobb...vaaaagy: ha haza jön a főnök a suliból, majd megmondja.2012/04/22

Lám, lám


újabb megerősítés, hogy nem muszáj felnőni:
(Az alábbi idézet Szakácsok címmel jelent meg,
Márai Sándor: A négy évszak című könyvében)

"Éjfél előtt néhány perccel a sötét gyermekjátszótéren megjelent a szálloda fehér sapkás főszakácsa, a chef, az egyik alszakács és a cukrász: fölálltak a hintára, és szótlanul, sok gyakorlattal és lendülettel hintázni kezdtek. Egy szót sem szóltak. Sütött a hold. A vendégek már aludtak, vagy a vörös fényű bárban táncoltak.
A közelben ültem, egy padon, s cigarettáztam. Arra gondoltam, hogy a világ megfejthetetlen, s örökké kellene élni, míg valamit megtudunk a valóságról.
A madarak ősszel költöznek. A gyermekek szeptemberben iskolába mennek. A Jupiternek négy holdja van. A szakácsok éjjel hintáznak."


2012/04/19

A múlt heti túltöltődésnek köszönhetően egyszerre több dolgot indítottam be a mértéktelenség jegyében. A cseh könyvesboltok inspiráló légköre érezhetően meghozta a gyümölcsét. Agyrobbanás. Íme a sor: készül egy új szinező kissebbeknek (kép fent), öltöztető baba a nagyobbaknak, a HUH fiú verzióján is agyalok..., ráadásul készül valami cirkuszos dolog is, de erről később mesélek még... a neon vízióim egyelőre szünetelnek. Nem önként. A weboldalunk közben fejlődik tovább. A készletnyilvántartás a következő a listán. Igaz, több életerő pontot igényelt a férfi szakasz részéről mint az oldalon eddig bármi, de hamarosan tökéletesen használható lesz. Az animációt próbálom sürgetni. Jellemző, kinek mi fontos. :-))))

2012/04/16

bohémia

A térképen Cesky Krumlov  néven található. Laza nyugalom, ötlet áradat, borongós életvidámság, fanyar humor. Ez a hely a mi világunk...költöznénk azonnal. Nincs egy egyenes utca, egy egyenes fal, minden minden irányban dől, gömbölyödik. Gondolom itt a mese tartja lábon az épületeket, mert a statika biztosan nem. A város néha az elhanyagoltság határán egyensúlyoz, de a harmónia mégis mindenhol tökéletes. 
Ezek a figurák a falon reklámújságokból készültek. Az alatta lévő éjjeli lepkék pedig fénymásolatok. Mégis gyönyörűek! Hihetetlen, de itt lépten-nyomon ilyen ötletekbe botlik az ember.


Könyvek:

Krumlov legszebb kivonata számomra egy könyv, amit iskolások készítettek
a város történelméről. A várban lévő könyvesboltban felfedeztem fel
és ragadtam hozzá. A könyv alapgondolata is zseniális de a kivitelezés profizmusa ledöbbentett. Milyen fantasztikus művészeti képzés folyik itt?
A könyv lapjairól sütött a szabad gondolkodás, a játékos kreativitás. (Azt kifelejtettem, hogy 6-10 éves gyerekek munkáiról van itt szó.) A vizuális kultúrát az emberek itt napi szinten nagy dózisban kapják, szemmel láthatóan szájbarágás nélkül.


Cesky Krumlov tehát gyerek szemmel is klassz hely,
különben nem is írnék  róla. :-)
Íme a marionett múzeum egy templom kupolájában. Stílszerűen a tető cserepein dübörgött az eső, és átfújt a szél, amíg a kiállítást néztük.Ha már könyvek, akkor grafikusok is:
Adolf Born grafikái köszöntek ránk élőben egy galéria kirakatában, mit mondjak...csodásak! Szégyen, de csak kalandos utakon állt össze nekem, hogy ő az, aki... a megvilágosodáshoz hozzásegített, hogy megvettem Gólem történetét az illusztrációival. Itthon persze már a polcon várt az Apukám ez jól sikerült című könyve. Jó ideje olvassuk és használjuk a benne lévő szófordulatokat, de csak  most állt össze, hogy ezt a könyvet is Adolf Born követte el. :-)


Peter Sís számomra teljesen új, de szerelem volt első látásra. Több könyvét is szorongattam (Darwin, Wall és A három aranykulcs) , amikor a könyvesboltos hölgy kisegített a választás dilemmájából: A három arany kulcs címűt elővarázsolta nekem angolul. Vasárnap délután lefordítottam nagy lendülettel és felolvastam a családomnak. Olyan fantasztikus mese, hogy az én amatőr fordításom és előadásom sem tudta elrontani.

Sajnos a www.petersis.com használhatatlan :-(

Még valami, ami legalább annyira fontos mint a művészet :-)


A Krcma v Satlavske-n kívül (Horni 157, v Satlavske Ulice | 38101) volt még egy kedvencünk, a Pizzeria Nonna Gina (Latrán No. 52, Klásterní ulice 381 01 Cesky Krumlov). Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!

2012/04/09

húsvét

Hát így volt ez:... (persze ragyogó napsütéssel,
így az esős sztori nem igazán állt a lábán.)


2012/04/06

A nap kérdése

- Anya, ugye nem te teszed a fűbe az ajándékokat?
Nagy levegő, pókerarc:
- Neeeem. ( valóban, sokszor apa vállalja :-))- Miért kérdezed?
- A Lea mamája lebukott...és a Lea azt mondta:...
Upsz, ciki. Szerencsére Bojka hinni akar a mesében, szóval a Nyuszi holnap tiszteletét teszi nálunk, félek utoljára.

(Biztos ami biztos a Nyuszi a Télapó példáján okulva már éjszaka odateszi
az ajándékokat, ahova... khm...sikerül, hogy elkerülje az éber tekinteteket. Mivel esik az eső, hihető lesz, hogy ezúttal bent a házban dugta el a kincseket. A csokitojások majd mutatják az utat, ahogyan eddig. Most utoljára....a fenébe, megint valami elmúlt.)

2012/04/01

bővebben...

Péteken futtában firkáltam a lenti értesítést, hogy ne lepődjön meg senki, ha valami egészen mást talál a weboldalunkon mint amire számított. Akkor most kifejtem, hogy mit értek frissítés alatt. Új kényelmi funkciók beépítése vált szükségessé, úgymint: regisztráció, viszonteladói feltételek, a partnerek számára folyamatosan aktualizált letölthető képanyag, on-line készletnyilvántartás stb. Amit mi ebből rögtön frissíteni tudtunk az sajnos
csak a képanyag egy része volt. Jelenleg is ezt láthatjátok, ha az oldalunkra tévedtek. A menüpontok és az eddigi kereteket feszegető dizájn elemek a programozónkra várnak. (animáció, S8 effekt, csíkos alap) Két év elteltével
az arculatunk kezd végső formát nyerni... nem kapkodam el... :-D A Papushka és Mamushka figurák törzskönyveztettek erre a célra és mostantól kezdve meghatározzák az arculatunk következő szakaszát. Egy kis előzetes:


A nagy áttekintésnek köszönhetően rádöbbentem, hogy a bohonybeatrix.com is egy ideje csak vegetál. Egyszer elkészült, aztán semmi. Meghaladta a képességeimet, hogy a weboldallal, a bloggal, a meskával és még ezzel is naprakész legyek. Nem beszélve a facebook-ról, amit szintén megkérdőjelezhető gyakorisággal aktualizálok. Szóval az oldalnak mennie kellett, maradt a tervezőgrafikai korszakunkra való megemlékezésként a bohony.hu és jelenlegi fő tevékenységünkre a mabushka.com + a blog.
Emlékül néhány oldal, a terhesség utáni rózsaszín korszakból: