2012/07/17

titok • secret

nem tudok titkot tartani... a cirkusz ilyen lesz:

I can't keep a secret... our next board game (circus) will be like this.2012/07/16

esőszünet • rain-break


Amikor kint dühöng a vihar, figyelem elterelőnek jól jön egy kis csináld-magad játék. Ezúttal egy óvatos lépést tettünk a térbeli képek felé. Az benne a jó, hogy alig kell hozzá valami és még olyan elemeket is fel lehet használni, amik normál esetben nem szerves részei egy képnek. (pl. csillámpor) Nekünk voltak itthon elfekvő ikeás kereteink, de helyettük egy üres papírdoboz is megteszi. Úgy tűnik az esős napok folytatódnak még egy darabig és a jó ötletekre szükség lesz: Marilyn Scott-Waters weboldalát látogassátok meg ingyen letölthető papír játékokért! Klikk ide.
When a storm is raging outside, a little do-it-yourself game can be a great diversion. This time we did a tentative step towards three dimensional pictures. The best thing about this is that you barely need anything to do it, and you can even use some elements that under normal circumstances are not part of a picture. (eg. glitter dust). We had a few frames from IKEA lying around, but you can just as well make do with an empty cardboard box. It seems that the rainy days are here to stay for a while and we will need a few more good ideas to keeps us going. Go and visit Marilyn Scott-Waters' website for some free to download paper-toys! Click here.


2012/07/09

hőség, balaton


Berobbant a nyár és vártuk, hogy nálunk is beköszöntsön az uborkaszezon. Hiába vártuk, a munka nem csappant, a hőmérséklet viszont aggasztóan nőtt. Negyven fok környékén pedig az ember nem markolja már olyan elszántan az egeret, és a monitornál mégiscsak erősebb sugárzásra vágyik, ... úgyhogy felkerekedtünk. A cél: Balaton. Gyerekkorom legklasszabb nyarainak helyszíne. Nyilván a nosztalgia megszépít mindent a Balatonnal kapcsolatban - már ahol kell. De legtöbbször nem kell, ez a színes kavalkád feltölti az embert! Máshol nemigen látni fekete férfiesernyővel bácsikat állni a bokáig érő vízben és partravetett bálnaként heverészni túlsúlyos néniket, miközben a gyerekek iszapból várat építenek rájuk. Látni errefelé még ósdi kemping széket (kiválóan viszi a szél a parton) és apukákat gyerek méretű napsapkában napozni. A tetoválások pedig mozgó kiállításként vonzzák a szemet. Megihletett a miliő. Alig vártam, hogy cerkát ragadjak...

Konyári Pince, Balatonlelle - Kishegy
Meseszép helyen van a borászat, érdemes ide látogatni! A borkóstoló után pedig meg lehet szállni a vendégházban! 


Balatonfüred - Kredenc borbisztró. Két éve jártunk itt először, és a sült sajtos articsókás salátával teljesen levettek a lábunkról. A rozéfröccs málnával (alias Rozika) sem utolsó élmény... A hangulat családias, helyenként olaszos. :-)

Ha már Balaton, legalább két dolog kötelező: a komp és a sétahajó.


2012/07/07

10 000

Augusztusban lesz egy éve, hogy elindítottuk a marbushka blogot és azóta ennyien olvassátok! A férjem nézte egy darabig az ujjongásomat, majd megjegyezte: "ez azt jelenti, hogy ennyien olvasnak, nem pedig azt, hogy ennyien kedvelnek." Csak a miheztartás végett... Azért én nagyon boldog vagyok és köszönöm!