2017/03/29

animáció • animationVégre egy animáció ami úgy sikerült, ahogyan szerettem volna! Bojka a telefonjával készít szuper stop-motion mozikat (Stop Motion Studio Pro), amiktől teljesen lázba jöttem, de amíg neki sikerül, nálunk mindig kisiklik a képminőség. A Youtube-on a Photoshop animáció használatáról találtam egy vihargyors szösszenetet, ami pont elég volt ahhoz, hogy bátran elinduljak. Igyekeztem a lehető legegyszerűbb megoldásokat használni, hogy kézben tudjam tartani a dolgokat. Fantasztikus, hogy egy pár egyszerű ki-be kapcsolástól már megmozdulnak a tárgyak és életre kel egy világ! Ezzel a módszerrel a játék és a mozi minősége végre azonos szinten van! Fogadjátok szeretettel az első trailert. Klikk ide! A következő (részletesebb) film a játékkal együtt érkezik!

Bár nem szeretem a változásokat, be kell látnom, hogy a digitális világban nincs helye a hagyományőrzésnek. Megújítom a blogot. Nem kezdek újat, ezt fogom átkalapálni az egyszerűség kedvéért. …de aztán majd kiderül, hogy tényleg ez volt-e a legegyszerűbb megoldás. Néhány napig jó kis felfordulás lesz itt, de remélem nem veszik el semmi és megéri majd a befektetett energát! Addig is köszönöm a türelmeteket!Hurray! Here is our first animation which is exactly like it was acceppted. Bojana makes stop-motion movies with an app (Stop Motion Studio Pro) on her phone and she succeed every time! I can’t cope with it’s low resolution. I decided to use Photoshop animation. After watching a short tutorial movie on Youtube  I made my first attempt. My husband helped me to match the music with the pictures - many thanks for him! I’m really proud of the result, because the quality of the game and the movie are the same - finally! I hope you will enjoy! Click here! The second film comes with the game!

The time has arrived to refresh this blog. I don’t like changes, so I don’t want to start a new one, I think it will be easier to change the settings. Well, it will turn out, that I think it right or wrong. Anyway, there will be a big mess for a couple of days - I apologize for that! Thank you for your patience!

2017/03/22

ennyi • that's allA reggelizőasztalon a tegnapi megbeszélés emlékei: poharak, jegyzetek, kártyák és a TUTItaxilegvégleges-jav5c.pdf kinyomtatott anyaga. Az utolsó simítások, mielőtt nyomdába küldenénk a játékot. A szabály kész, a stílus végre egységes. (Már most látom, hogy fotózhatatlan lesz.) Ha azt mondom, hogy ez egy hosszú utazás vége, akkor kicsit sem színezem ki a dolgot, sőt még csak költői sem vagyok: az egész játék folyamatos mozgásban készült a költözésünknek köszönhetően. Új kalandjaink új karakterekkel és nem várt fordulatokkal színesítették a játékot. Csak ki kell lépni a komfortzónádból, hogy megtudd: a világ színes és őrült. A legképtelenebb figurák és helyzetek teszik gazdaggá. Az egyik legszebb játékunk tervezési folyamata ért véget - nekem idáig ez volt a legnagyobb kihívás. Biztos vagyok benne, hogy ennél csak a következő lesz nagyobb. :-D

The memories of our yesterday's “meeting” are on the breakfast table: cups, notes, cards and the printed contents of  NEWfinal_official_correction5c.pdf. The final touches are dome. The rules and the style are fixed. (I can already see that it will be impossible to photograph.) If I say this is the end of a long journey, I am not exaggerating at all, not in the slightest: the whole game was created in constant motion thanks to our relocation. Our new adventures added color to the game with new characters and unexpected events. You just have to step out of your comfort zone to see: the world is colorful and crazy. It is enrichened by the most absurd people and situations. The designing process of one of our most beautiful games has come to and end – for me, this was the biggest challenge so far. I am sure that only the next one will be bigger. :-D
2017/03/08

kártyák • cards

Elkészültem a táblával, az ötven helyszínnel és a szerencsekártyákkal! :-))) Jaj és egyben új pénzegység született: az USH (az Ushka rövidítése). Kábé olyan mint az USD csak picit többet ér :-)

The game board, the fifty location cards and the lucky cards are ready! ...and we have new currency from now: it is called USH (USHka). It's like USD just a little bit worthy. :-)