hírek - mindenről • news - about everything


Gondoltam adok egy kis életjelet magunkról, mert régóta csendben vagyok. Kicsit belefeledkeztem az új játékba. Lebilincselő olyan játékon dolgozni, ami korban hozzám közelebb eső közönségnek szól majd. Bojka is egyre gyakrabban ténfereg körülöttem miközben dolgozom. Ez azóta nem jellemző, amióta átlépte a Marbushka hétéves korhatárát. Bevallom kicsit aggódom a játékszabály miatt, a véglegesítését húzom-halasztom remélve, hogy a grafikától bevillan majd valami isteni szikra. Ha versenyzős játék lenne kicsit könnyebben boldogulnék, de ez a kooperatív dolog megköti a kezemet… nem beszélve arról, hogy új kedvenc játékom amit a Markplaatson vettem az ősrégi Zsákutca 13, amit nem tudok kiverni a fejemből. Nagyon vicces, nagyon kegyetlen. :-)


Tartozom mégegy vallomással a többi játékunkat illetően: A puzzle stancolásával nem boldogul senki. Mindenki csak áll,  a fejét vakarja és fogalma sincs, hogy a papír a hibás, a kés, vagy a csillagok állása. Nagyon aggódom, március óta küzdünk vele a háttérben. A baba doboz a családom rábeszélésének köszönhetően szépen alakul - az új grafikával. Addig nyüstöltek, amíg rábólintottam: nem kell a Mysterious Library képvilágát ráhúzni a babákra, akkor sem, ha ők a főszereplők. Továbbra is kézműves rongybabák, nem Barbie-k. Pont. Bíztam a véleményükben, meg aztán rávilágítottak, hogy nem vagyok szuperhős és ezen kívül is van néhány dolog amivel múlathatom az időt. A memória játékunk azonban elkészült, a mozi is hozzá, csak maga a játék nincs lefotózva. Egy játékért nem akarom elővenni a vakukat, megvárom a puzzle-eket vagy a babákat… ami előbb jön és akkor majd együtt… Szeptemberre remélem teljes arzenállal várunk benneteket! :-) Csak szurkoljatok...!
I thought I'd give you a little sign to ensure that we are alive. I've been silent for a long time because the design of our new game captured me. It is really fun to create a game that entertains me. Bojana seems to be excited too because she appears around me more and more often while I’m working, which is not typical since she passed Marbushka’s seven-year-old age limit. I have to admit I'm a little worried about the rules of the game, and I'm postponing my finalization, hoping that some kind of spark or inspiration will come from the graphics. If it would be a competitive game, I'd be a little easier for me to find solutions, but this co-operative thing is tying my hands ... not to mention that I can’t get out of my head my favourite game I bought on the Markplaats: 13DeadEndDrive. It is a very funny ancient game…and cruel. :-D

I still have a confession about our other games: Nobody is able to produce the puzzles. They are standing, scratching their head, and have no idea whether the paper is wrong, the knife, or the constellations of the stars. I'm very worried, we have been waiting for them since March.
The doll boxes are in production and everything goes very well -  with the new graphics. I kept my plans because my family asked me to. I agreed that I did not have to use the style of The Mysterious Library on the boxes, even if the dolls are the “stars” of the game. They are still hand-made rag dolls, not Barbie's. That’s it. I trust in their opinion and they made it clear that I am not a superhero and I have lots of other things to do instead.
Our memory game is finished, the movie about it too, but the game itself has not been photographed jet. I do not want to build up our photo studio for only one game I will wait for the puzzles or the dolls ... which comes first... I hope everything will be ready by September! Fingers crossed…