Under The Leaves


Probably I have spent too much time walking with the dog in the forest because one day, I caught myself on imaging fantasy creatures around me. I could clearly see them living in the arched holes of the trees and laying peacefully on the moss islands of the lake. As I discovered more and more unique details in the forest, I sank deeper and deeper in a new world. I started to wonder who could live under the leaves and how they would look like? ...and soon after, my mind was filled with funny creatures.

Our new game invites you to a small, adventurous world under the leaves. The main characters of the game are busy with building their magical boats. These boats are powered by fairy dust and they float above the water. This is the only way to cross the Untouchable Lake. Although the shape of the main characters is faintly outlined, the autumn forest gave me rich inspiration to finalise the other characters and the story itself. I wanted to continue the gameplay of The Wonderful World of Güs, I even picked a few things out of it but as the game was developing, these elements turned to something new. I also included the ideas that I left out of the Gü game, so the result seems to be more and more like a new game, not a sequel. The game rule has worked perfectly for a couple of days, but as usual, everything collapsed in an instant. The rule and the graphics are linked, so everything goes wrong at the same time. I could hardly stand this situation but after a while, I accepted that’s how things work. So instead of regretting myself, I sat down to create this post to ease my pain and find evidence for getting somewhere and my work is not useless.Valószínűleg túl sok időt töltök kutyasétáltatással, mert egy nap azon kaptam magam, hogy képzeletbeli lényekkel népesítem be az erdőt. Szinte láttam őket ahogyan a boltíves odúkban élnek, az apró csatornákon hajóznak és a tóban lévő tenyérnyi moha-szigeteken pihennek. Ahogy múlt az idő, egyre jobban elmélyültem az erdő mesés részleteiben és az új világban amit kitaláltam. Nem csak a küllemükön morfondíroztam, hanem azon is, hogy mivel töltik a mindannapjaikat ezek a kis lények akik észrevétlenül betöltötték a gondolataimat – jócskán a kutyasétáltatáson túl is. 

Az Új játékunk a levelek alatt megbúvó világba kalauzol, ahol főhőseink varázsporral működő járgányokat készítenek. A csónakok elkészítése nem egyszerű feladat, mivel az Érinthetetlen tavon átkelni csak úgy szabad, hogy egyetlen hullám sem borzolja a tó felszínét. Mókás kis erdei lények segítenek vagy okoznak galibát a főhösöknek, akiknek a karakterei még csak halványan körvonalazódtak… de szerencsére az őszi erdő bőven inspirálta a többi szereplő végső formáját és persze magát a történetet is. A Gük játékmenetét akartam folytatni, sőt! át is emeltem belőle néhány dolgot, de ahogy haladok előre a tervezéssel egyre kevésbé felismerhetőek ezek az elemek. Ráadásul belevontam csupa olyasmit is, ami az eredeti játékból kimaradt, szóval egyre inkább új játéknak tűnik nekem, nem pedig folytatásnak. Néhány napig azt gondolhattam, hogy a szabály tökéletesen működik, de ahogy az lenni szokott, egy pillanat alatt össze is dőlt minden. Régen jobban megviseltek az efféle kényszerpihenők (mert ha borul a szabály, borul a grafika is) de mostanra már megszoktam, hogy ez a dolgok normális menete. Így ahelyett, hogy tovább sajnáltam volna magam, leültem és vígasztaló szándékkal (, hogy azért sikerült eljutnom a tervezéssel valahova) összeraktam ezt a kedvcsináló anyagot. Talán segít kikászálódni a hullámvölgyből ha egy kicsit hátba veregetem magam. :-D