horvátország • croatia

Elsőre nem akart sikerülni ez a bejegyzés.
Most, hogy visszagyorsultam, nekifutok mégegyszer :-)
Szóval...azt akartam korábbi terjengősre sikerült bejegyzésemmel tudatni, hogy ez a sziget (Prvic) maga a tökély kutyával és/vagy kisgyerekkel utazóknak. Apró kavicsos tengerpart, gyalog bejárható távok, két gyönyörű falu és nulla autóforgalom. Ez az alap. Ezen felül van a tenger fantasztikus élővilága, a lazaság, kényelmes szállás, és a rusztikus városkép. Ez a csoda hat órányira van tőlünk. Autóval szerencsésebb Vodice felől megközelíteni, utána még talán 20 perc hajóval. Próbáltuk Sepurine-ból is, de sokkal cifrább volt. Vodice-ban kávézva lehet várni a hajót és csak akkor kell felkerekedni, amikor a hajó befut a kikötőbe.

Sorry, this story must be corrected.
Well...with my previous entry I wanted to tell, that we've found the perfect place to relax! Especially with babies or dogs (or both) :-) . The name of this small island is Prvic. The sea is incredibly clear, small pebbles on the shore, and you can explore the two beautiful villages of the island (on foot) in an hour. There is no car traffic. We suggest to left your car in Vodice and have
a coffe, while the boat arrives.
Az elvárosiasodott életforma alapvetően nem jellemző ránk, de itt szélsebesen kikopik belôlünk az a kevés is ami esetleg előfordult. Mezítláb, shortban-pólóban, sós bőrrel mászkálunk egész nap, Bojka és a kutyák rohangálnak körülöttünk. Ez a tény rögtön definiálja is a szükséges ruhatárat, így minimális csomaggal, lazán, úriasan utazunk.


We are not exactly urbanized types, but here even the few scraps we might have is washed away in a moment. We are walking about barefoot, in shorts and t-shirts, salt drying on our skins, Bojka and the dogs are running around us. The above already defines the wardrobe requirements, so we can travel with minimal baggage.

Isteni úgy kávézni reggel, hogy közben a tengerbe lógatod a lábad...valahogy nem hiányzik a faltól-falig svédasztal és a vele járó  mérhetetlen pazarlás. A Hotel Maestral elegáns és puritán - (nagyon ajánljuk!!!). Nem kell aggódnod, hogy bármelyik vendég maradandó károsodást szenved a látványtól, ha mezítláb jelensz meg reggelinél.

It's a heavenly feeling to drink your coffee in the morning while dangling your feet in the Sea...somehow I don't miss the endless buffet tables and all the awful waste that comes with them. The Hotel Maestral  is elegant and puritan at the same time – (we recommend!!!!!). You don't have to worry that some of the guests might suffer lasting damages from the sight of you appearing barefoot at the breakfast table. Ha valaki rászánná magát és ellátogatna ide jó szívvel ajánljuk a hotel éttermén kívül a Punta éttermet és a Nanni pizzériát is.

If someone should decide to visit the island, we recommend beside the hotel restaurant, the Punta restaurant and the Nanni pizzeria as well.