szeptember • september

Ti is észrevettétek, hogy szeptember elsején mindig esik az eső? Iskolás berögződés lehet. :-) Az első "igazi" nyári szünetnek tehát vége.  Bojka megtanult biciklizni és úszni. Eltévedt  GPS-es kincskeresés közben, de aztán meglett. Megmérkőzött Hóvirággal a bazi nagy lóval és fent maradt rajta. Küzdött az olvasással, számolással, gyakran röppályára álltak a könyvek... de megértem, állati nehéz lehet nulláról indulni. Sokat voltunk együtt, de sokszor mi szülők sajnos csak fizikailag voltunk jelen.... Láttuk a tengert, láttuk a Balatont tele és kiszáradva. Volt olyan reggelünk, hogy egy idegen kutya nézett minket az ablakból. Vendégül láttuk, megszerettük, majdnem hazahoztuk. Kiderült, hogy a férjemet mégsem zavarná egy harmadik. Erre még visszatérünk. :-) Hiányozni fog a kovászos uborka, a piknik, a napok hosszúsága, a döglesztő meleg, bár a monitor előtt ez majdnem mindegy. Most pedig nem olyan idők jönnek, hogy messzire eltávolodhatnék tőle. Biztos ami biztos, már előre utálom, hogy egyszer cipőbe kell bújni és becsukni az ajtókat, ablakokat. Most még meleg van, de ez már nem ugyanaz.

Ezek a dolgok is hiányozni fognak:
The summer holiday is over. Bojka learned to ride a bike and swim. She lost in a forest during the GPS treasure hunting, and she was found. She fought with the big horse called Snowdrop, and she won. She fought with the reading and counting lessons as well. We spent a lot of time together. We have seen the sea and lake Balaton. There was a morning when a strange dog was watching us from the window. We hosted him, liked him, and almost brought him home. It turned out that my husband did not bother with a third dog. We return to this point later. :-)
I'm going to miss the long days, the picnics, the heat, although in the office, it's all the same. I hate the idea of wearing shoes again, close the doors and windows. I loved this summer. The weather is still warm, but the vacation is over.

I'll miss these things: