kincsvadászat  - treasure hunt





Kezdetben úgy tűnt, nem rajzoltam elég nagy hajszárítót a nyúlnak és a havas eső fog nyerni...aztán be is bizonyosodott. Nem gond, legalább az ablakmosást ugrottuk. Persze volt elég bajom az időjárás nélkül is. Amióta Bojka tudja, hogy nem a nyuszi hozza az ajándékokat egyáltalán nem vagyok könnyű helyzetben. Ez az ajándék-eldugósdi csak addig működik jól, amíg a gyerekek hisznek benne, hogy a nyuszi szórta szét - aztán oda a varázs. Ha meg csak simán megajándékozzuk őket, akkor meg oda az izgalom. Sokáig vívódtam mire eszembe jutott a megoldás: a lakás különböző pontjain kis feladványokat rejtettem el, amelyek lépésről lépésre vezettek el az ajándékokhoz. Irodalmi alulképzettségemet és a párhuzamosan futó feladatokat figyelembe véve szép munkát végeztem. (előbb voltak meg a rímek, aztán próbáltam az rímbe illő helyre bepaszírozni az ajándékokat) Nagyjából másfél óra alatt oldotta meg Bojka a feladványokat de mindannyian istenien szórakoztunk! :-)






Isteni kalácsot sütöttünk és persze tojást is festettünk, amihez idén növényi festéket használtunk, nagyon érdekes felületet és gyönyörű színeket kaptunk. Az pedig külön jó, hogy a tojás így ehető marad!





At first, it did not seem that I drew a hairdrier large enough to blow the snowy rain away ... Then it proved. But not the weather was my biggest problem. Since Bojka knows that not the Easter Bunny brings the presents I'm not in an easy situation. This gift/treasure hunt works well as long as the kids believe in it, and afer knowing the truth, the magic is over. If  we would just put the presents in Bojka's hand, we would ruin all the excitements. We didn't want to do this! I struggled for a long time before I found out the solution: at various points of our house, I hid small riddles (written in rhymes:-))) ), and the solutions led her step by step to the gifts. Considering my literary non-education I did a nice job.  It was a big challange for her! She needed one and a half hour to have all the solutions and the gifts as well...it was a big fun! :-)