nyári előrejelzés • summer forecast


Vége az iskolának! Nagyon jó volt amíg tartott, de bevallom kicsit jobban szeretek madárcsicsergésre és napsütésre ébredni, mint az ébesztőórára. Azt sem nagyon bánom, hogy ismét van beleszólásom a saját időbeosztásomba és Bojkával a házi feladaton kívül érdekfeszítőbb témákról is tudok csevegni. Ma délután vissza kell adnunk a tankönyveket (környezetvédelmi okokból az iskola kölcsönzi a diákoknak: ez az igazi újrahasznosítás!) Aztán legközelebb hetedikén lesz jelenésünk, bizonyítvány osztás címszó alatt. Azt azonban nem várjuk már meg, rögtön belevágunk a vakáció sűrűjébe! ...mármint némi bemelegítés után. Vasárnaptól ugyanis egy fővel gyarapszik a család létszáma, beköltözik ZUZU a tengerimalac.  Bevetvén az őskori trükköt: tengerimalacot ígértünk Bojkának…na nem a kitünő bizonyítványért, szimplán a sikeres félévért, de leginkább a túlélésért az új iskolában. A fene sem gondolta, hogy ez a szakállas trükk használ. Mindenesetre Bojka nagyon megdolgozott érte! Mi meg még csak most fogunk :-) ugyanis házat kell építeni a jószágnak. Minden épeszű ember beront egy állatkereskedésbe és max. negyed óra alatt mindent beszerez, ami a tengerimalac tartásához szükséges. Tokkal-vonóval, táppal, malaccal. Ez persze nem mi vagyunk. A kinézett malac az ország távolabbi részében honol, a ronda rácsos ketrec mindannyiunk szerint túl “mezőgazdasági” (mondom, nem vagyunk normálisak) így építkezni fogunk és sokat utazni. Nos azt a malac-házat, amilyet szeretnénk, meg is vehetnénk, mindössze két hangyányi probléma gátol meg benne: többe kerül, mint egy ember ház és nagyobb, mint amekkora Bojána jelenlegi lakosztálya. Anyagi lehetőségek és zsugorsugár híjján marad a barkács szakkör. Bojka nagyon elszánt: segíteni akar apukájának, így nekem nem is marad más dolgom, mint hátradőlni és vigyorogni. Szép kis pankráció ígérkezik. A legnagyobb szobánk is öt négyzetméter és az erre jutó kreatívok száma optimális esetben is egy lenne. Ha Bojkát félnek számoljuk, már az is túl van a kívánatos létszámon. Amíg ők építkeznek én realizálom végre a babákat. Az új szettek elkészültek! Van valami mókás abban, hogy a dobozon szerepelnie kell a kész szettek fotójának, de a fotókon már látszania kell a kész doboznak… Isten áldja a Photoshop feltalálóját! Amíg fel tudjuk tölteni a webshopba, Hajnira vár az öltöztetés, dobozolás …és hipp-hopp nyár végére előrukkolhatunk a szépséges babákkal és ruhákkal.

Zárójelben: Sokat ugyan még nem tudunk a tengerimalac szokásairól, csak annyit, hogy aktív éjszakai élet él. Ha nem aktívabbat, mint a szomszéd egyetemisták, akkor jól ki fogunk jönni. A munka mellett szorgalmasan tanulunk a cocáról, azért titkon izgulok kicsit, hogy hogyan illeszkedik majd be a többi négylábúnk közé…szerintetek...?
I really enjoyed the school days as long as they lasted, but I like to wake up a little bit more listening the song of the birds than the alarm clock. I do not mind too much that I have my own schedule again and I can talk to Bojana about topics that are more interesting than her homework. This afternoon we will have to return her workbooks (the school lends the books for students every year. This is a really ecologic solution!) The school ending ceremony will be on 7th of July. We won’t wait until then to start the vacation! On this Sunday, the number of our family will increase by one more person: ZUZU the guinea pig. By taking the prehistoric trick, we promised a guinea pig for Bojana, not for the excellent grade in the school, just for a successful semester. …or mostly for survival in the new school. Bojka has worked hard for the guine pig, and we are still going to, because Zuzu needs a house. Most of the people would go to the shop and buy everything is needed to keep the guinea pig within a quarter of an hour. Of course we are not that type. The wired cage is too "agricultural" for us (we are not normal) so we will build a new house! The workshop will start tomorrow. Bojana is very determined: she wants to help her dad, so I do not have to do anything else just sit back and grin. Nice fight promises. Our largest room is about five square meters and the optimal number of creatives should be ONE for that size. As long as Bojana and her father are building the house I will work with the dolls. The new sets are almost ready! Just dressing, boxing needed ... and by the end of this summer, new beautiful dolls and dresses will be available.