happy endEzzel a bejegyzéssel tartozom a tengerimalacok jóhírének. Sokan kérdeztétek, hogy hogyan boldogulunk, így egy rövid beszámolóval visszaállítom fajtájuk fényét. Ott hagytam abba a krónikát, amikor még ilyen beszélgetés foszlányokat lehetett elkapni nálunk:

- Képzeld apa, a malacok nem kaphatnak “k” betűs dolgokat!
- Éspedig?
- Káposzta, karalábé, karfiol…
- Ühüm…és mi a helyzet a kalapáccsal?
- De apaaaaa!
- Ja, ja, ja, ja… az “k” betűs… akkor vasvilla?

A két hétig tartó ostromállapot után a helyzet minden átmenet nélkül rózsásra fordult. A cocák nappali üzemmódra kapcsoltak, kinyíltak és hajlandóak voltak szóba állni velünk. Kaptak egy kifutót, így nem csak a házukat, de most már a szobát is le tudják amortizálni. Ami újdonság volt számunkra (és nem aratott osztatlan sikert a család minden tagja körében), hogy a cocák kerti locsoló stílusban tudnak pisilni, főleg, ha a területük megjelölése a cél. A dizájnos házuk fala oda lett, (illetve gazdagon illusztrált) és a kifutó alá is kénytelenek voltunk vízhatlan megoldást találni. De felismerve ezen dolgok szükségességét, le is tudtuk a komplikációkat és felhőtlenül örvendezhetünk egymásnak. Mármint a körömvágások alkalmától eltekintve bármikor.
Many of you have asked how we are doing with piglets, so I try to describe our situation with this brief note….and I also owe to the guinea pigs to restore the respect of their kind. The last time I was writing about them you could only catch such a conversations between us:

- Did you know dad, that guinea pigs can not get anything which begins with ”C”?
- What do you mean?
- They can’t get cabbage, cauliflower, and ...
-  ... and what about a clamp?
- But ….daaaaad!
- Ok, that begins with “C” and what about a pitchfork??

After two weeks of complete disaster, the behavior of the guineas totally changed. They turned to daytime mode and they became easy-going, and funny. We built them a runway and from that moment they could distroy the whole room not just their cage. Brand new information, that  piglets can pee in a fountain style, especially if they want to sign the borders of their area. The wall of their beautiful castle is fully illustrated by now, and we were forced to find a waterproof solution under their runway too. But recognizing the importance of these things, we solved all the problems and we can enjoy carefree their company.