Halloween előkészületek • Halloween preparations

Halloween journal


Bojka bemutatott minket az új barátainak és várakozásával ellentétben kiderült, hogy nem vagyunk cikik. Ezzel a megállapítással együtt elnyertük azt a jogot, hogy Halloween partit rendezzünk nekik. Otthon csak a szűk családban bohóckodtunk beöltözéssel, vad kajákkal, szellemes játékokkal, de itt ez igazán nagy hepajnak ígérkezik. A gyerekek jelmezbe bújnak, házról-házra járnak és édességet kapnak. Ha jól értettem, lámpást vagy gyertyát kell az ablakba tenni, hogy jelezd, készen állsz a fogadásukra. Bojána totál készen áll, hetek óta csak erről tud beszélni. A férjem könyörgött, hogy legalább minden tizedik mondata legyen más témakör, de nem járt sikerrel. A Flying Tigerben beszereztük az alap készletet, amit a mexikói motívumok uralnak, így eléggé fel van téve a léc, hogy hogyan ragozhatom ezt tovább. Alapos kutatómunka után letisztult a lista, hogy mit vállalok, aztán majd meglátjuk, hogy mi sikerül mindebből. (smink, múmia virsli, üvegszilánkos muffin, macaron, tökdekor, ablakdekor, girland…) A legtöbb esetben csak értelmi szerzőként kívánok megjelenni, így az inspirációkat az átláthatóság kedvéért összegyűjtöttem. A legjobban az “üvegszilánkos” muffin izgat, bár ehhez nem találtam receptet, sőt a forrása sem teljesen egyértelmű számomra. Hosszas vívódás után arra jutottam, hogy teljesen mindegy, hogy milyen muffin bújik meg a krém alatt, a poén úgyis az olvasztott cukor-üveg és a szörp-vér. Azt is megállapítottuk, hogy a tök nem faragva, hanem festve lesz, ahhoz kicsit túl vagyunk hajszolva, hogy éles szerszám kerüljön a kezünkbe. Én egy átlagos konyhai reszelővel is képes vagyok vérfürdőt rendezni. A műfogsoros megoldás is állatira tetszik, de sajnos nem passzol a stílusba. Azért beraktam a füzetembe, nehogy elfelejtődjön jövőre. :-) Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből az egészből… a végeredményt azért megmutatom majd! További inspiráló ötleteket itt találtok.

Fynes Designs / Decoupage DIY Halloween Apothecary Jars


We've been introduced to Bojka's new friends and it turned out we are bearable parents. With this statement, we have won the right to organize a Halloween party for them. At home, we had really small family parties with make-ups, wild-looking food, ghostly games, but it seems to be a really big happening here! The kids dress up in costumes, go door to door and get sweets. If I understand well, we have to put a lamp or candle in the window to show that we are ready for tricks or treats. Bojana is more than ready! She can’t talk about anything else. My husband begged her for at least every tenth sentence could be about a different subject, but he did not succeed. We bought the basic Halloween set in Flying Tiger, which is made in Mexican mood, so it will be a pretty big challenge for me to use these motifs on everything else. After the research work, I finalised the list what I'm going to do, and then we'll see what's happening. (makeup, sausage mummy, bleeding muffin with broken glass, macaron, painted pumpkin, window decoration, girland ..) In most cases I just want to be a concept owner and the others will do the job, so I've collected the inspirations in a book or journal to make it understandable. I’m very excited about the muffin with the broken glass, although I did not find a recipe for it, and even its source is not entirely clear to me. After a long hesitation, I realized that no matter what muffin is hiding under the cream, the sugar-glass and the syrup-blood is in the focus. We also found out that the pumpkin must be painted, not carved because we are just a little bit too tired to get a sharp tool in our hands. Usually I can make a bloodbath with an ordinary kitchen file. I also loved the pumpkins with teeth (Martha Stewart), but unfortunately they do not match with the Mexican style. I put the picture in my booklet to save it until next year. :-) I wonder what's coming out of this whole thing ... but I'll show you result! More ideas...


A vége az lett, hogy túlvállaltam magam. Készen lett a girland, az ablakdísz, a tök, a smink (ez utóbbira elég büszke vagyok), de a macaronba és a muffinba belebuktam. A muffinhoz a cukor nem úgy olvadt a gázon mint otthon az indukcióson és gyönyörűen bebarnult gyakorlatilag az első pillanatban. Kicsit ideges lettem, mert bezzeg amikor a karamellhez kellett volna elérni otthon ezt az árnyalatot, órákig kellett csuklóznom vele. Szóval a muffin állagát és ízét tekintve kiváló lett, mindössze az üvegszilánk nem jött össze. Mivel ez adott volna értelmet az egésznek, a sztori használhatatlan lett. Ettől eléggé lehervadtam, így el is felejtettem lefotózni a többi kiegészítőt és a vacsorához készített virsli-múmiát. Ennek ellenére a csajok Halloween bulija eszméletlen jól sikerült! Ilyen fura külsőségek mellett is olyan jó boldognak látni őket! :-)



The preparation had no happy end. I failed the macarons and the muffin with the broken glass. I mean the muffin was great, but the coulor of the melted sugar turned brown in the very first minute, so the result was…absolutely disaster. I was satisfied with the pumpkin and the make up, but I was so tired that I forgot to make pictures of the girland, the window decoration and the sausage-mummy. :-( Inspite of my failures the party was perfect! The kids had great time together and it was nice to see how happy can they be with the weird surroundings. :-)