Waiting... • Várunk...



Our new board game, the River could arrive at any moment. As usual, we are the last to see the final product. Of course, we see everything in photos and through the camera in the office, but the feeling of touching it (finally!) cannot be described. It's like Christmas or the first date. But no matter how romantic it may sound, none of them is devoted to success. (Fingers crossed) I look forward to this game a lot because my personal history emerges out from its graphics, every tile of the River is a memory of yesterday or 25 yrs earlier. Because everything inspires me and leaves a mark on my work – whether I want it or not.



I discovered that games have many other parallels to life. Certain abilities are fixed in both, and you have to manage to use/combine all of them in the best way to achieve your goal. But as long as our abilities, defects and the goal are clear in games, there is at least one of these three in real life that we can't quite be sure of. With this thought in mind, I close my academic speech and return to my job and try to lead back my sidetracked thoughts to the subject: the River arrives soon, I am going to take pictures of it tomorrow and upload it to our website. I think/hope the newsletter will be sent out during the next week.

Cheerful and insane game is coming, I hope you will love it as much as we do!

...and another project is on its way: our next game is about a king and his loyal friends fighting for their stollen memories in The Forgotten Kingdom. The recovered memories reveal who is the real ruler of the kingdom (always different person :-)).




A River első példánya bármelyik pillanatban megérkezhet. Még mindig mi vagyunk az utolsók, akik kézbe foghatják a kész játékokat. Persze mindent látunk fotón, kamerán keresztül, de azt az érzést nem lehet leírni, amikor először találkozunk vele személyesen. Olyan mint a Karácsony vagy az első randevú. De bármilyen romantikusan is hangzik, egyik esetben sem garantált a siker. (Fingers crossed) Ezt a játékot különösen várom... személyes okokból. Felbukkannak benne a jelen és a múlt képei, emlékek tegnapról vagy egy negyed évszázaddal korábbról. Mert a tervezés során minden beépül – akár akarom, akár nem. A legjobb élményeim pedig mind vízhez köthetők. A Riverben összemosódnak a Tisza, Balaton (tudom, hogy nem folyik, de víz), Moldva, a Szajna és a holland csatornák partján átélt kalandok.



A játékokban sok párhuzam van az élettel: előre meghatározott képességek birtokában kell helyt állni mindkettőben úgy, hogy a legelőnyösebben használjuk/kombináljuk őket a cél elérése érdekében. De amíg a játékokban egyértelműek a képességeink, a hiányosságaink és a cél, az életben ebből a háromból legalább egy olyan van, amiben nem lehetünk egészen biztosak. Ezzel a gondolattal zárom akadémiai székfoglalómat és visszatérek a kaptafához: ma megérkezik hozzánk a River, holnap lefotózom és már fel is töltjük a weboldalunkra. A hírlevél csak a jövő héten megy.

Vidám és eszement játék, remélem ti is szeretni fogjátok legalább annyira mint mi!

....és már indul is egy újabb projekt: a következő játékunk egy királyról és hű barátairól szól, akik az elrabolt emlékeikért harcolnak egy elfelejtett királyságban. A visszaszerzett emlékekből az is kiderül a játék során, hogy ki közülük az igazi uralkodó (minden játékban más :-)).